TV GPD 1 - MLTV'90 2 (4-1)

Zaterdag 7 april 2018

Op zaterdag 7 april ging de KNLTB Zomercompetitie editie 2018 weer van start. In tegenstelling tot veel andere jaren ging dat deze keer gepaard met mooi zonnig weer en een lekkere temperatuur. Best fijn dat we een jaar niet in de kou en regen starten. Tegenstander was het 2e team van MLTV’90, de vereniging uit Monster. Iedereen was mooi op tijd dus konden we klokslag de baan op.

Eric speelde de eerste single en speelde tegen een fitte sterk tennissende tegenstander. Eric kwam echter ook prima uit de startblokken en hij nam vrij snel een break voorsprong. Zijn tegenstander ging echter de ballen steeds vaker hard en diep tegen de lijn slaan en Eric werd steeds meer achteruit gedrukt in de rally’s. Hij kon de voorsprong dan ook niet behouden en hij verloor de set met 4-6. In de tweede set ging de man uit Monster door met zijn zeer sterke spel en de onze kwam er in het begin amper aan te pas. Resultaat was dat Eric met 1-4 achter kwam. Hierna gebeurde echter iets wonderbaarlijks. De MLTV’er ging op de één of andere manier steeds meer fouten maken en dat vooral doordat Eric zijn manier van spelen aan ging passen. In plaats van mee te gaan in de harde slagen ging de GPD’er meer variëren in tempo en daar had de tegenstander overduidelijk mee. Toen die zichzelf ook nog uit het spel ging halen door elke fout luidruchtig te bekritiseren was het pleit beslecht. Eric won maar liefst 11 games op rij en ging van een 4-6, 1-4 achterstand in één ruk door naar een 4-6, 6-4 en 6-0 overwinning. Erg knap.

Tegelijkertijd met Eric waren Kees en Eddie begonnen in hun dubbel. Zij speelden tegen een koppel waarvan de één een tijd niet gespeeld had en de ander tijdens het inspelen er in slaagde geen enkele keer een bal goed op zijn bespanning te krijgen. De ballen vlogen alle kanten op. Dit leek dan ook een makkie te worden en in de eerste set was dat ook zo. Eddie speelde erg degelijk en maakte amper fouten, Kees kwam er na een wankel begin ook steeds beter in. Deze set ging dan ook met 6-2 naar ons. In de tweede set kwamen de mannen uit Monster steeds beter in hun spel, iets wat gezien hun ervaring te verwachten was. Tel hierbij op dat Eddie iets meer fouten ging maken en deze set werd een stukje spannender. Kees bleef goed spelen en de basis van de GPD’ers was groot genoeg om ook deze set te pakken, 6-4 was de stand. Het tweede punt stond op het bord.

Toon speelde de tweede single. Inmiddels waren Richard, John en Rien inmiddels op het park verschenen om ons aan te moedigen. Altijd fijn die support! Toon trof een goede tegenstander die zowel een sterke forehand als een goede backhand had. Bij de onze liep het allemaal wat moeizamer en na een redelijk opgaand begin was het Toon die alleen maar achter de feiten aan liep. Hij werd dan ook in twee snelle sets aan de kant gezet, 2-6 en 1-6. Helaas was daarmee het eerste punt voor de tegenstanders.