Pijnacker 2 - TV GPD 1 (2-3)

Zaterdag 14 april 2018

Na de mooie 4-1 overwinning op de eerste competitiedag van het nieuwe seizoen 2018, trokken de GPD’ers met goede moed naar het verre Pijnacker om aldaar tegen het tweede herenteam aan te treden. Net zoals de week ervoor was het ook deze zaterdag weer voortreffelijk weer om vanaf 14:00 uur een paar leuke potjes tennis op de smashcourt mat te leggen.

Wederom mocht Eric de eerste single spelen en hierin trof hij een tegenstander die in allerijl was opgetrommeld omdat de eerste man van Pijnacker vanwege persoonlijke omstandigheden een uur van tevoren had afgezegd. In een team van Peters, trof Eric Peter nummer ..... 4. Na de gewonnen toss door Pijnacker mocht onze man beginnen met serveren en na een voorzichtige start won Eric de eerste game redelijk gemakkelijk. Peter bleek een tegenstander die wel van doorslaan hield en dat paste wel in het straatje van Eric. In de eerste set moest hij wat wennen aan de andere ondergrond en de benodigde timing erop maar omdat de service prima verliep en Eric zo goed als constant het initiatief in de, met vlagen leuke, rally’s kon houden, werd de eerste set vrij vlotjes met 1-6 binnen gehaald.

De service van onze man ging in de tweede set alleen maar beter lopen en daarmee was het nog gemakkelijker om de man van Pijnacker onder druk te houden. Peter slaagde er nog wel in om de eerste game te pakken maar al vrij snel boog Eric dit weer om naar 2-1 voordeel. De rally’s in de tweede set bleven net zo leuk als in de eerste set en de Pijnackerees gaf zich niet zo maar gewonnen. Omdat Eric in het tweede gedeelte van deze set steeds meer voluit kon gaan slaan omdat de goede timing gevonden was, tekende de eerste overwinning voor GPD zich al snel af en met opnieuw 1-6 trok Eric de partij binnen.

Omdat er in het begin maar één baan beschikbaar was en de eerste partij van Eric, ondanks de dubbele 1-6, behoorlijk lang duurde, konden de andere GPD’ers niets anders doen dan (nog) meer taart te eten en koffie te drinken. Maar na Eric’s wedstrijd, konden Richard en Arnout dan toch aan de eerste dubbel van de dag beginnen.

Eenmaal op de baan bleek al snel dat de (redactie: oude) gravelschoenen van Richard niet meer zoveel grip hadden op de gladde smashcourt ondergrond. Daarnaast bleek al snel tijdens de eerste twee games dat de tegenstanders behoorlijk vast waren en het duo Arnout en Richard alle zeilen bij moesten gaan zetten om maar punten binnen te halen. Het behouden van de eigen service was eigenlijk nog de grootste uitdaging voor onze mannen en dat was dus precies wat in de eerste set niet zo best lukte. De eerste set ging mede hierdoor met 6-2 naar Pijnacker.