TV GPD 1 - Effect 1 (3-2)

Artikelindex

Zaterdag 21 april 2018

Zaterdag 21 april speelden we de derde competitiewedstrijd. Na de twee overwinningen stonden we bovenaan en we gingen dan ook vol goede moed deze wedstrijd in. Deze ronde moesten we spelen tegen het eerste team van Effect uit Rijswijk. Dit zou zeker niet makkelijk worden, want dit was het team dat samen met ons aan de kop van de ranglijst stond. Behalve dat het een sterk team was dat we als tegenstander kregen, hadden we ook nog te maken met fysieke tegenslag. Arnout kon in het geheel niet spelen vanwege een zweepslag en zijn invaller Eric kon door problemen aan de knie maar één wedstrijd spelen. Gelukkig vonden we één van de nestors van de club, Henk Steenvoorden, bereid om ook een wedstrijd te spelen.

Om klokslag 11 uur werd er onder een stralende zon begonnen met de wedstrijd. Richard speelde vandaag de eerste single en trof een tegenstander die erg weinig fouten maakte en daarnaast ondanks zijn leeftijd liep als een kieviet. Nou is het loopvermogen van Richard natuurlijk ook befaamd en hij deed op dat punt niet voor de man uit Rijswijk onder. Buiten dat speelde de onze sterk en het recept voor een lange boeiende pot wat gemaakt. En dat kwam uit. De punten en games werden over en weer gepakt en de wedstrijd duurde in totaal ruim 2,5 uur. De eerste set ging na wisselende kansen naar de GPD’er met 6-4, de tweede set werd echter met dezelfde cijfers verloren. In de derde set ging het voorspoedig met Richard, hij nam een 4-0 voorsprong. Daarna was het echter de speler van Effect die goed terugkwam tot 4-3 en toen moest Richard echt op gaan passen dat het niet een kwestie van “erop en erover” zou worden. Dit tij wist hij echter te keren en hij won de derde set met 6-4. Het eerste punt was binnen !

Tegelijk met Richard was de dubbel van Kees en Henk van start gegaan. Henk had in het begin duidelijk nog wat last van de entourage en hij speelde niet zoals we van hem gewend zijn. Teveel fouten met de return en de service liep niet. Maar zoals we Henk allemaal kennen heeft hij altijd nog wel een plan B en plan C als plan A niet lukt. En dat was nu ook zo. De returns gingen steeds vaker in en ook de service ging beter lopen. Kees was degelijk als altijd, had alleen deze keer wat moeite om iets extra’s te brengen. Tel daarbij op dat de tegenstanders amper fouten maakten en daarnaast een legio mooie punten maakten en dus was het duidelijk dat dit erg lastig werd. De eerste set ging na een mooie inhaalrace van de GPD’ers toch nog verloren en in de tweede set werd een vroege achterstand helaas ook niet meer ingehaald. De wedstrijd ging verloren met 4-6 en 3-6 en daarmee was de stand in de wedstrijd gelijk.