Ring Pass Delft - TV GPD (0-5)

Artikelindex

Zaterdag 2 juni 2018

Zaterdag 2 juni speelden we de laatste ronde van de KNLTB Competitie, editie 2018. Tot dan toe hadden we alle wedstrijden in winst om weten te zetten, dus we wisten vooraf dat we bij winst de kampioen zouden zijn. En aangezien we de laatste ronde speelden tegen de nummer voorlaatst, het team van Ring Pass Delft, waren de voortekenen uitstekend. We moesten alleen oppassen voor onderschatting!

Omdat het de kampioenswedstrijd zou zijn was afgesproken dat alle 6 de vaste teamleden mee zouden doen op deze dag. Maar helaas, dat liep anders. Arnout bleek nog steeds niet hersteld van zijn blessure aan achillespees en meniscus en Eric moest zich afmelden vanwege buikgriep. Aangekomen op het park van Ring Pass Delft werden we opgewacht door een paar oude bekenden. De één was een speler die in het begin van deze eeuw een paar jaar lid geweest is van TV GPD, Ignart Verweij, de andere 2 hebben vroeger bij Prometheus gespeeld te weten Anton Heidweiller en Sjoerd van Bijleveld. Altijd leuk oude bekenden tegen te komen en even bij te praten 😊

Om klokslag 11 uur gingen we de baan op om te beginnen met 2 dubbels. De reden om hiermee te beginnen was dat we om 1 uur drie banen zouden hebben en dan konden we de laatste 3 wedstrijden tegelijk spelen. Kees en Toon begonnen op het kunstgras tegen Anton en de aanvoerder van het team en de eerste games gingen redelijk gelijk op. Toen echter de eerste break geplaatst was, was er voor de mannen van Ring Pass eigenlijk geen houden meer aan. Toon stond ouderwets met zijn forehand uit te halen en Kees maakte traditiegetrouw weinig fouten. Het werd dan ook een regelmatige 6-2 6-2 overwinning.

Toen Kees en Toon van de baan kwamen stonden Richard en Eddie al nagenietend langs de kant. Zij hadden vanaf de eerste klap de overhand in hun partij en speelden nagenoeg vlekkeloos. Alle eigen games werden over het algemeen makkelijk binnengehaald, slechts 2 breakpoints tegen, en de tegenstanders werden regelmatig gebroken. Ignart en zijn dubbelmaatje konden alleen maar toekijken hoe de GPD’ers steeds verder uitliepen en ook deze partij werd gewonnen met 6-2 6-2.